DOM TYMCZASOWY PASJI

Zapłać za szczepienia bezdomnego zwierzaka
50 zł

Pokryj koszt dziennego utrzymania bezdomnego zwierzaka
10 zł

Pokryj koszt miesięcznego utrzymania bezdomnego zwierzaka
300 zł

Wesprzyj dowolną darowizną bezdomne zwierzaki

Zostań domem tymczasowym

Dużym wsparciem dla podopiecznych fundacji, tych obecnych jak i przyszłych  jest udzielnie DOMU TYMCZASOWEGO. Jest to wbrew pozorom bardzo ważna inicjatywa, forma pomocy. Oferując dom tymczasowy można realnie działać razem z Nami oraz uratować życie zwierzęciu.

W momencie gdy stajesz się domem tymczasowym…

zwalnia się miejsce, na które my możemy przyjmować i  udzielać pomocy kolejnym potrzebującym  zwierzętom. To pierwsza i bardzo ważna sprawa

Kolejnym plusem jest to, że pies czy kot zmienia otoczenie…

Na pewno masz znajomych i obracasz się w innym środowisku niż my, oznacza to, że wszyscy z twoich znajomych będą widzieć twojego nowego podopiecznego, mogą również się w nim zakochać i może tym samym dojść do adopcji. Stanowiąc dom tymczasowy zwiększasz szansę na adopcję zwierzęta. Sam również możesz pomóc nam szukać domu adopcyjnego dla zwierzaka i rozpropagowywać jego adopcję.

Pies czy kot przebywając w Fundacji jest jednym z wielu zwierząt…

a prawdą jest to, że każdy z nich pragnie mieć swojego jedynego wymarzonego i własnego opiekuna. Często zwierzę diametralnie zmienia swoje zachowanie gdy poświęca się mu swój czas, uwagę oraz zainteresowanie. Dlatego też oferując dom tymczasowy zwiększa się szansę na adopcję psów trudnych, niechcianych przez nikogo. Może okazać się, że pod wpływem troski i opieki zachowanie psiaka ulegnie dużej zmianie.

Okres czasu jaki zwierzę będzie przebywać w domu tymczasowym określamy w umowie o dom tymczasowy, można samodzielnie określić na jaki czas przyjmuje się zwierzaka pod opiekę. Jednak najlepszym rozwiązaniem zarówno dla zwierzaka jak i pomocy dla Nas, jest określenie tego czasu aż do momentu znalezienia przez zwierzę domu adopcyjnego. Wtedy można przekazać osobie adoptującej pełną i prawdziwą wiedze na temat zwierzęcia, znajdującego się przez cały ten okres pod twoją opieką tym samym nie narażamy zwierzaka na stres związany z ciągłymi zmianami środowiska. Pamiętajmy, że zwierzę ma również uczucia, jest istotą wrażliwą i oddaną.
Więcej informacji związanych  z tymczasowym domem adopcyjnym  można uzyskać pod numerem tel. 662 224 089.

Jeżeli chciałbyś stać się domem tymczasowym dla któregoś z naszych podopiecznych wypełnij poniższy formularz ! A skontaktujemy się z Tobą!

Jeżeli nie możesz stać się domem tymczasowym, wesprzyj nas cyklicznie Dzięki twojemu wsparciu cyklicznemu, My możemy ratować kolejne życia i ograniczać cierpienie zwierząt, wypełnij formularz i wspieraj nasze działania, które realnie uratują tych, które wyboru nie mają https://fundacja-pasja.pl/stalewsparcie

Dowiedz się