Nasze projekty i oferty

„najnowsze i bieżące projekty"

Od najmłodszych lat w zgodzie ze zwierzętami -czyli projekt Naszych fundacyjnych warsztatów

Ruszamy z fundacyjnymi warsztatami edukacyjnymi dla dzieci !

Historia Naszej fundacyjnej rodziny jest od początku związana z końmi i dziećmi… Świat rozwija się dynamicznie, ale my dotrzymujemy mu kroku – Choć zajmujemy się końmi i dziećmi od pokoleń, to zawsze jesteśmy gotowi dołożyć do Naszej pracy z nimi nowe metody, dzięki którym uzyskujemy jeszcze lepsze efekty pracy.

W myśl, że koń i człowiek to najlepsi przyjaciele, jesteśmy otwarci, tak jak Nasi podopieczni, aby otworzyć bramy Naszej fundacji dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym i wprowadzić ich w świat zwierząt oraz zapewnić im niezapomnianą przygodę.

Poprzez zajęcia w Naszej fundacji, dzieci dowiedzą się podstawowych informacji dotyczących koni, poznają tajniki pracy przy nich, oraz będą mogły doświadczyć tego wspaniałego uczucia, jakim jest przejażdżka na tych wyjątkowych wierzchowcach.

Serdecznie zapraszamy Was na warsztaty. Dostępne warianty Naszych fundacyjnych warsztatów można pobrać poniżej!

> Nasze warsztaty łączą w sobie edukację i zabawę
> Po przygodzie z Naszymi podopiecznymi, czas na wspólne ognisko

Trochę mleczka dla koteczka- podaruj podopiecznym Naszej fundacji co chcesz!

Kochani!!!
Kto z nas czasem nie lubi spęzić chwili, zajadając się swoim ulubionym smakołykiem, na wygodnej poduszce, zjeść coś dobrego lub ubrać się w coś ładnego… chyba nie ma takiej osoby 🙂
Nasi podopieczni, ci mali i ci więksi,  też uwielbiają smakołyki i prezenty!
Większość Naszych psów, kotów oraz koni, po traumatycznych przeżyciach, zyskało szczęście w Naszej fundacji- podarujmy im go jeszcze więcej!
Sprawa jest prosta- Jeżei chcecie podarować  odrobinę radości jakiemuś z naszych podopiecznych, wyślij nam paczkę z smakołykami dla zwierząt, karnmą, leżyskami, obrożami, zabawkami- a dla tych czterokopytnych- z kantarami, uwiązami, szczotkami, derkami, smarami do kopyt… Możesz podarować im co tylko chcesz!
Jeżeli chcesz nieść radość, ale nie masz pomysłu na coś konkretnego- przekaż nam datek, a w tytule przelewu wpisz, na jaki rodzaj artykułu przeznaczone są dane fundusze. My je zakupimy i wyślemy Ci zdjęcie na e-mail, jak cieszą się z nich Nasi zwierzęcy przyjaciele!
Każdy, nawet najmniejszy prezent, przyniesie ogrom radości i satysfakcji- dla Ciebie i zwierząt!

> Wybierz jakiś prezent
> Wyślij go do Naszej fundacji na adres :                    Chwalimierz 19, 55-300 Środa Śląska                        >Tym prostym krokiem,spraw ogromną  radość naszym podopiecznym!                                                 > Jeżeli chcesz wpłacić darowiznę na konto, podaj w tytule przelewu, na jaki rodzaj artykółów jest ona przeznaczona- Wyślemy Ci e-mail, ze zdjęciem zadowolonego z przezentu podopiecznego!

Trudny koń przekazuje najwięcej- nie karzmy koni na śmierć, za ich trudne charaktery i złe podejście człowieka

Poprzez pracę  można wiele zbudować i zmienić… poprzez nią, dajemy zniszczonym psychicznie koniom nowy start, dzięki któremu nie kończą w rzeźni a w kochającym domu.

Nasza fundacja, choć zapewnia pomoc wszystkim zwierzętom, chce głównie skupić się na układaniu zniszczonych koni, których los rzekomo został już przesądzony.

Jest wiele koni o trudnych charakterach, koni po przejściach, koni nieufnych, nadpobudliwych. Niektóre konie niszczą ludzie, z braku wiedzy lub przez złe podejście. Los tych koni jest dramatyczny.

Ludzie ich nie lubią, często się ich boją, nie umieją z nimi pracować i często jak najszybciej starają się ich pozbyć…

Nasza fundacja nie widzi tych koni jako strasznych, tylko jako pokrzywdzonych i potrzebujących pomocy. Wiemy, że gdy taki koń otrzyma potrzebną pomoc, okaże się wspaniałym wierzchowcem i przyjacielem człowieka na całe życie.

Konie, nawet te najtrudniejsze, po zakończonej pracy z Nami, zmieniają siebie i swoje podejście do człowieka.  Uczymy je współpracy i wzajemnego szacunku, poprzez to, stają się kochanymi pupilami. Wystarczy odpowiednio do Nich podejść i dać im swój czas i serce, a one odwdzięczą się ze zdwojoną siłą.

Choć głośno się o tym nie mówi, wiele koni trafia do rzeźni, ze względu na swój trudny charakter, przeszłość, lub złe postępowanie człowieka. Do rzeźni trafiają byłe konie sportowe, konie o trudnym charakterze i wiele innych, które mogłyby dalej żyć i cieszyć swoich opiekunów.

Nasz projekt ratowania tych koni, opiera się na ich wykupie, pracy z nimi, w której uczone będą zaufania, współpracy i szacunku do człowieka, a następnie znajdowania im wspaniałych domów i opiekunów.

Dołącz do Naszego projektu i wspólnie ocalmy życie jak największej ilości koni w ten nietypowy sposób.  Uszczęśliwmy konie, aby one mogły dawać szczęście swoim przyszłym opiekunom i pozwólmy zapomnieć im o ich traumatycznych historiach.

Ratujmy je w realny sposób!

Wesprzyj ten projekt, wpłacając darowiznę pod tytułem „uszczęśliwione konie" na konto:

PKO Bank Polski 72 1020 5242 0000 2302 0453 8427

> Chcemy ratować jak najwięcej koni
> Poprzez pracę z nimi dawać im nową szansę na normalne życie w zgodzie z człowiekiem                       >Znajdować im nowe domy, aby każdy koń zyskał swojego własnego, kochanego opiekuna

Nasi podopieczni czekają na twoje dobre serce, które będą mogły wypełnić „niezdefiniowanym” uczuciem ich miłości.