Trudny koń przekazuje najwięcej

Trudny koń przekazuje najwięcej- nie skazujmy koni na śmierć, za ich trudne charaktery i złe podejście człowieka

Poprzez pracę  można wiele zbudować i zmienić… poprzez nią, dajemy zniszczonym psychicznie koniom nowy start, dzięki któremu nie kończą w rzeźni a w kochającym domu.

Nasza fundacja, choć zapewnia pomoc wszystkim zwierzętom, chce głównie skupić się na układaniu zniszczonych koni, których los rzekomo został już przesądzony.

Jest wiele koni o trudnych charakterach, koni po przejściach, koni nieufnych, nadpobudliwych. Niektóre konie niszczą ludzie, z braku wiedzy lub przez złe podejście. Los tych koni jest dramatyczny.

Ludzie ich nie lubią, często się ich boją, nie umieją z nimi pracować i często jak najszybciej starają się ich pozbyć…

Nasza fundacja nie widzi tych koni jako strasznych, tylko jako pokrzywdzonych i potrzebujących pomocy. Wiemy, że gdy taki koń otrzyma potrzebną pomoc, okaże się wspaniałym wierzchowcem i przyjacielem człowieka na całe życie.

Konie, nawet te najtrudniejsze, po zakończonej pracy z Nami, zmieniają siebie i swoje podejście do człowieka.  Uczymy je współpracy i wzajemnego szacunku, poprzez to, stają się kochanymi pupilami. Wystarczy odpowiednio do Nich podejść i dać im swój czas i serce, a one odwdzięczą się ze zdwojoną siłą.

Choć głośno się o tym nie mówi, wiele koni trafia do rzeźni, ze względu na swój trudny charakter, przeszłość, lub złe postępowanie człowieka. Do rzeźni trafiają byłe konie sportowe, konie o trudnym charakterze i wiele innych, które mogłyby dalej żyć i cieszyć swoich opiekunów.

Nasz projekt ratowania tych koni, opiera się na ich wykupie, pracy z nimi, w której uczone będą zaufania, współpracy i szacunku do człowieka, a następnie znajdowania im wspaniałych domów i opiekunów.

Dołącz do Naszego projektu i wspólnie ocalmy życie jak największej ilości koni w ten nietypowy sposób.  Uszczęśliwmy konie, aby one mogły dawać szczęście swoim przyszłym opiekunom i pozwólmy zapomnieć im o ich traumatycznych historiach.

Ratujmy je w realny sposób!

Wesprzyj ten projekt, wpłacając darowiznę pod tytułem “uszczęśliwione konie" na konto:

PKO Bank Polski 72 1020 5242 0000 2302 0453 8427

> Chcemy ratować jak najwięcej koni
> Poprzez pracę z nimi dawać im nową szansę na normalne życie w zgodzie z człowiekiem                       >Znajdować im nowe domy, aby każdy koń zyskał swojego własnego, kochanego opiekuna